بعد از مشخص شدن ابتلای چندین تن از هموطنانمان در استان قم و چند شهر دیگر به کرونا ویروس، وزیر بهداشت ایران اعلام کرده است : به قرنطینه کردن شهرها به دلیل اعتماد به آموزش و فرهنگ اعتقادی نداریم» (1). این یعنی مردم نباید جز در موارد ضروری به مسافرت بپردازند و برنامه سفر تفریحی فعلا باشد برای وقتی مناسب تر. سوالی که پیش می آید این است که آیا کرونا ویروس شرایط فردی که ماموریت و سفر شغلی در پیش دارد را درک می کند؟ ضمن عرض همدردی با این دسته از این عزیزان توصیه می کنیم در ادامه با ما همراه باشند.

گام اول : درک شرایط کارفرما!

همیشه همه چیز آن طور که ما دلمان می خواهد پیش نمی رود؛ گاه کارفرمایان ما و شما ضرورت هایی را می بینند که ما قادر به درکشان نیستیم! ماموریت های شغلی که یکباره و بدون هماهنگی به آدم ابلاغ می شوند جزو همین دست ضرورت ها هستند. حالا که رفتنی شده اید (!)، بدبینی را بگذارید کنار و وحشتزده نباشید. اضطراب سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. پس قوی باشید و مثبت اندیش؛ قول می دهیم با رعایت نکات بهداشتی، همه چیز خوب پیش برود.

گام دوم : رصد کنید

مهم ترین نکته قبل از هرچیز اطمینان از سلامتی خودتان است. به علایم اولیه بروز کرونا توجه کنید: سردرد، تب، گلو درد، سرفه های خشک مداوم و بدن درد. اگر این علایم را هرچند به صورت خفیف در خود دارید لازم است بیخیال سفر شوید و به جایش به اولین مرکز بهداشتی که به محل ستتان نزدیک تر است مراجعه کنید.

گام سوم : ژل ضدعفونی و وم شستشوی مداوم

ظاهرا سالم هستید و توپ هم نمی تواند شما را تکان بدهد؟ امیدواریم که اینطور باشد! اما باید بدانید کرونا می تواند بین دو تا چهارده روز بی هیچ علامتی در بدن شما مخفی شود! این در حالی است که طی این مدت فرد ناقل این ویروس همچنان می تواند دیگران را آلوده کند بنابراین لازم است همچنان به رعایت اصول بهداشتی توجه کنید. پیشنهاد می کنیم یک ژل ضدعفونی دست را همیشه همراه خود داشته باشید. می توانید از شیشه عطری که خالی شده برای نگاه داشتن الکل استفاده کنید و به این صورت اسپری آن نیز آسان می شود.

گام چهارم : ماشین شخصی و لاغیر

ما توصیه می کنیم حتی الامکان دور تردد با وسایل نقلیه عمومی را خط بکشید و اگر می توانید با ماشین شخصی به شهر مقصد بروید. امکان ابتلا به ویروس در مکان های شلوغ و پر ازدحام مثل هواپیما، قطار و اتوبوس بیشتر است. اگر باز هم مجبور شدید با وسایل نقلیه عمومی تردد کنید چند توصیه داریم : از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید، با ماسک، دهان و بینی را تا زیر چشم ها بپوشانید و در نهایت دست ها را از ناحیه تی (T) شکل صورت (چشم ها، دهان و بینی) دور نگاه دارید. شستشوی مداوم دست ها فراموش نشود!

گام پنجم : از پایانه تا هتل

اگر هتلی که برای اقامت شما در نظر گرفته شده سرویس ترنسفر ندارد تا شما را به آنجا برساند و شما مجبور هستید با تاکسی بروید از تاکسی های اینترنتی استفاده کنید که امکان پرداخت آنلاین هزینه در آن ها وجود دارد تا از لمس پول کاغذی و پول خردهای آلوده دور بمانید. به همین ترتیب هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز یا دستگاه های شارژ بلیت الکترونیک احتیاط به خرج دهید و از دستمال یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.

گام ششم : هتل و مسائل مربوطه

دستگیره درهای اتاق و سرویس های بهداشتی را در بدو ورود خود با اسپری الکلی یا ضدعفونی کننده ای که با خود آورده اید ضدعفونی کنید. اگر درباره بهداشت هتل محل اقامت خود اطمینان ندارید رو بالشی و محلفه تمیز با خود ببرید و تنها برای خواب به تخت خواب بروید تا آلودگی های لباس و محیط بیرون به محل خواب انتقال نیابند. بهتر آنکه حتی لباس خواب خود را بیاورید. اگر انتخاب هتل بر عهده خودتان است مدرن ترها و نوسازترها را به قدیمی سازها ترجیح دهید.

گام هفتم : باید و نباید خوردنی ها

فعلا قید صبحانه هتل و هر نوع غذایی که به صورت رو باز سرو می شود را بزنید و در مدت اقامت خود از غذاهای کنسروی و نان های بسته بندی استفاده کنید. فلافل و سمبوسه و خلاصه هر نوع خوراکی که در خیابان عرضه می شوند هرچقدر هم خوشمزه به نظر بیایند فعلا خط قرمز شما هستند. چند حبه سیر تازه میل کنید تا سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کند. پودر زنجبیل را هم می توانید همراه با چای یا هر نوع نوشیدنی داغ دیگر میل کنید. در مجموع میوه ها و سبزی های تازه هم کمک کننده است فقط باید قبل از مصرف خوب شسته شوند. ضدعفونی کردن دست ها قبل از صرف غذا که یادتان نرفته؟!

گام هشتم : روز موعود، روز همایش

اول آنکه ما تعجب می کنیم چطور شرکت شما در این شرایط همچنان همایش برگزار می کند اما خب. حالا که هم دلتان می خواهد سالم بمانید و هم تمایل ندارید شغلتان را از دست دهید خوب گوش کنید: از خودکار و لوازم تحریر شخصی خود استفاده کنید و آن ها را مثل مسواک، به هیچ کسی قرض ندهید. با افراد دست ندهید و به جایش لبخند بزنید و تعظیم کوتاه و محترمانه داشته باشید. اجازه ندهید پوزخندهای همکارانتان شما را معذب کنید. از فردی که علایم سرما خوردگی دارد حداقل یک متر فاصله بگیرید. اگر حفظ فاصله برایتان مقدور نیست علاوه بر استفاده از ماسک و ژل ضدعفونی، دعا کنید کرونا نداشته باشد.

گام نهم : بحث سیاحت و دور دور

سعی کنید سرگرمی هایی پیدا کنید که نیاز به خروج شما را به حداقل می رسانند؛ مطالعه، تماشای فیلم و سریال روی لپ تاپ و . و از این دست سرگرمی ها. باید بدانید فعلا حضور در مکان های پر تردد مثل مراکز خرید و جاهای دیدنی منطقی نیست. اما اگر به هر دلیلی مجبور به رفتن بودید حواستان باشد دستتان را تا حد ممکن در جیب هایتان نگاه دارید و از لمس سطوحی مثل ضریح، میله های حاشیه پله ها و دکمه های آسانسور و جاهایی که احتمال آلودگی شان زیاد است پرهیز کنید. مثلا هنگام حضور در نمازخانه، مهر نماز و کتاب دعای شخصی خود را داشته باشید.

گام دهم : خودخواه نباشید

اگر همه این کارها را کردید و باز در نهایت به هر علت متوجه علایم کرونا در خود شدید همان جایی که هستید بمانید. فرقی نمی کند چند کیلومتر از خانه و کاشانه تان دورید؛ شما باید مانع از نشر ویروس به همشهریان خود و نیز همسفرانتان باشید. هرچه زودتر خود را به مراکز بهداشتی معرفی کنید و به خانواده درباره شرایط پیش آمده اطلاع دهید. ضمن حفظ آرامش، امید و خونسردی، تنها به بهبودی خود فکر کنید. اگر هم علایم کرونا نداشتید، هرچه سریع تر برگردید. کسی از شما انتظار سوغاتی ندارد.

آگاهی، آگاهی و آگاهی

مسئولین و مردم همه در کارزاری علیه کروناویروس، این مهمان ناخوانده بسیج شده اند. حالا مهم است که هوشیار باشیم، تنها به منابع موثق اتکا کنیم و با انتشار اخبار غیر واقعی و دروغ همدیگر را آزرده نسازیم. کرونا ویروس قطعا شرایط شغلی شما را درک نمی کند و سرش نمی شود امکان دارد اخراج شوید. اما می توان امیدوار بود همه چیز خوب پیش برود چون وقتی همه اصول بهداشتی را رعایت کنید خطر ابتلای شما هم کاهش می یابد. سفر بی خطر.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها